De mensen achter ...

Team Klussen en Kringloop

De oprichters

De bedenkers van de stichting zijn Marco Brandt en Angelique van der Nol. Grote dierenvrienden en in het bezit van twee asielhonden. Zo is ook het idee van de koppeling van werk aan een goed doel geboren.

Marco Brandt: de alleskunner met twee rechterhanden

Marco Brandt

Marco is geschoold als metselaar. Daarnaast heeft hij jarenlang kozijnen geplaatst en hij was schilder. Vervolgens had hij zeven jaar een eigen klusbedrijf. Geen klus was hem te gek. Hij deed alles: van het plaatsen van keukens tot stucwerk van wandjes, van lampen ophangen tot het metselen van muren. Marco is een klusser in hart en nieren. Naast het werk op zich vindt hij het fijn om mensen te adviseren over en te helpen met klussen die zij zelf niet kunnen.

Zijn motto is ‘Ik hoef er niet rijk van te worden, ik wil gewoon graag dingen doen waar ik goed in ben en plezier in heb.’

Angelique van der Nol: de administratieve duizendpoot en interim aanpakker

Angelique van der Nol

En met deze titel doe je haar eigenlijk te kort, want ze doet veel meer. Angelique is de dochter van twee zelfstandig ondernemers. Ze heeft een HBO opleiding P&O en heeft als laatste gewerkt bij het Ministerie van V&J als directiesecretaris. Ze kan goed met mensen omgaan, is administratief sterk en verzorgt alle communicatie. Angelique pakt vanuit de stichting interim klussen op. Daarnaast kan ze goed klussen, tuinieren en ze weet van aanpakken.

Haar motto: ‘Ik wil terug naar de eenvoud; zinvol werk en een goede balans tussen werk en privé.’

Het bestuur

In het voortraject naar de opzet van de stichting heeft een aantal mensen zich ‘supporter’ getoond. Zij hebben spullen gedoneerd, meegedacht in de opzet en ons gesteund. Op basis van capaciteiten hebben we uit deze groep drie mensen benaderd om zitting te nemen in ons bestuur en het doet ons genoegen dat zij volmondig ja hebben gezegd. We stellen ze even aan u voor.

Riet van der Nol – Nieuwenburg, voorzitter

Riet heeft veertig jaar een grote schoenenwinkel in Den Haag gehad. Met haar combinatie van zakelijk inzicht en begrip van onze ideologische doelstellingen is Riet een waardevolle voorzitter.

Corry Doggenaar, secretaris

Corry was jarenlang beheerder van het Haags Dierencentrum, het eerste Nederlandse dierenasiel (1879). Haar expertise op het gebied van stichtingen en haar passie voor ons doel maken haar perfecte secretaris.

Astrid Beuvink, penningmeester

And last but not least: Astrid is zelfstandig werkzaam als interim manager, trainer, coach en HRM consultant. Door haar ervaring met verschillende bedrijven in de non profit sector en haar brede kennis van verschillende organisaties, is Astrid een aanwinst voor ons bestuur.

 

Marco en Angelique hebben geen zitting in het bestuur. Omdat zij de dagelijkse gang van zaken in de stichting op zich hebben genomen, is het niet zuiver als zij ook in het bestuur zouden zitten. Het bestuur controleert hun werk, zoals gebruikelijk is. Daarnaast denkt het bestuur mee over de toekomst door regelmatig te brainstormen over nieuwe ontwikkelingen en frisse ideeën.

Wat gebeurt er met het geld van de stichting?

Daarmee helpen we de Nederlandse asieldieren.